Miód z maliną 400g Ajeden
Opis
Miód z maliną 400g – Ajeden
Miód z maliną – Ajeden naturalny miód rzepakowy. W miodzie rzepakowym znajdziemy bor niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz do prawidłowego funkcjonowania tarczycy i śledziony, witaminy z grupy B oraz witamin K i C. W składzie miodu rzepakowego znajdują się także potas, magnez, kwasy fenolowe i żelazo przyswajalne przez organizm na poziomie ponad 60%. Jest on źródłem łatwo przyswajalnej energii – głównie z glukozy. Maliny posiadają nie tylko przyjemny zapach i przepyszny smak, ale również są bardzo cenne dla zdrowia. Zarówno owoce świeże, suszone jak i sok malinowy dostarczają niezwykle cennych składników odżywczych, które wpływają na zdrowie całego organizmu. Maliny są cennym źródłem kwasów organicznych (cytrynowego, jabłkowego, salicylowego), pektyn, antocyjanów, cukrów, witamin: C, E, B1, B6, B2, składników mineralnych, takich jak: potas, magnez, wapń czy żelazo. Liofilizowane owoce to owoce, które otrzymywane są drogą sublimacji. Takie owoce charakteryzuje bardzo wysoka jakość. Liofilizowane maliny zachowują niepowtarzalny smak, ale przede wszystkim właściwości świeżych owoców: witaminy, minerały, a także ważne dla zdrowia substancje czynne, np. polifenole.
Dla kogo? Idealnie sprawdza się przy zmęczeniu, osłabieniu i przy dużym wysiłku fizycznym. Jest on świetnym i co najważniejsze naturalnym wspomagaczem odporności. Wspiera układ krwionośny, pomaga zwalczyć przeziębienie i grypę. Usprawnia funkcjonowanie wątroby i pęcherzyka żółciowego oraz wspiera leczenie schorzeń wątroby. Naturalne witaminy zawarte w malinach mogą być bardzo pomocne w okresach wysiłków fizycznych oraz osłabienia psychicznego.
Jak stosować? Miód z liofilizowaną maliną doskonale nadaje się jako dodatek do mleka, musli, herbaty, płatków, naleśników czy kanapek.
Opakowanie: 400 g (szklany słoik)
Warunki przechowywania - I tu kilka ważnych rzeczy do zapamiętania:
- Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C.
- Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu – podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie – nawet fermentację.
- Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości.
- Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.
Kraj producenta: Polska
Minimalna data ważności: 12.2024
Skład: miód rzepakowy (nektarowy) 95%, malina liofilizowana 5%